Gastro Direct

Matlagning när den är som bäst

Nya bänkskivor till köket

När det kommer till att renovera köket är bänkskivan en av de viktigaste beståndsdelarna. Men vad ska du tänka på när du väljer din bänkskiva? Följ med i en miniguide på ämnet.

Material

Bänkskivor kommer i alla möjliga material – sten, trä, plast. Beroende på vad du vill ha för känsla i köket passar olika material olika bra. Vill du ha en lyxig känsla, är sten ett fantastiskt material. Vill du ha en lite mjukare atmosfär i köket, med en mysigare stämning, så är trä det bästa valet. Välj något på nätet och beställ hem!

Pris

Dessutom skiljer sig priset på olika bänkskivor kraftigt. Medan en bänkskiva i plast kan gå på 300 kronor, kan en stenskiva kosta uppemot 20 000 kronor. Beroende på din budget, så är olika material naturligtvis därför olika passande för din renovering.

Stil

Vad för bänkskiva du väljer beror också på den personliga smaken, samt på hur väl skivan passar för resten av köket. Försök alltså att känna in vad som matchar resten av inredningen, och välj något som går väl ihop med denna. Det finns många hemsidor där du kan hitta inspiration för detta – klicka dig runt och hitta en lösning som passar dig!