Gastro Direct

Matlagning när den är som bäst

Bra vandringsmat

Att ha med sig bra mat när du vandrar är oerhört viktigt. Detta eftersom du är fysiskt aktiv och behöver fylla på med bra energi. Det är många som underskattar hur mycket energi man faktiskt gör av med då man vandrar.

Bra mat som innehåller mycket energi, som är bra att ta med sig vid en vandring är torkad frukt, gröt och nötter. Du kan med fördel komplettera med energibars, choklad och godis för att ge kroppen snabb energi. Börja dagen med en härlig och god gröt toppad med torkad frukt eller varför inte blanda havregryn och blåbärssoppa. Bara fantasin sätter gränser.

Utrustning att göra maten i

När du ska ut och vandra och ska laga mat i naturen är det viktigt att ha bra utrustning till detta. Hos Länna Sport kan du alltid hitta det du behöver. För att kunna värma din mat eller laga en smakrik måltid i naturen kan du behöva ha ett stormkök med dig. Ett stormkök är en köksutrustning som drivs av en brinnande låga som håller sig vid liv, även om det blåser. Det är också bra att ha något att äta på. Då kan du köpa ett set med tallrik, bestick och något att ha dricka i.